Time Machine is het back-up programma van Apple. Time Machine maakt een reservekopie van alle bestanden (besturingsysteem, programma’s en je data) naar een externe harde schijf, zodat je deze later kunt terugzetten of zien hoe ze er in het verleden uitzagen.

Wanneer je een externe harde schijf voor de eerste keer rechtstreeks op de Mac aansluit, wordt gevraagd of je de schijf wilt gebruiken om een reservekopie met Time Machine te maken. Klik op ‘Gebruik als reservekopieschijf’. Als je in Time Machine niet wordt gevraagd een reservekopieschijf te kiezen:

  1. Open de Time Machine-voorkeuren via het Time Machine-menu symbool van Time Machine in de menubalk. Of kies Apple-menu  > ‘Systeemvoorkeuren’ en klik vervolgens op ‘Time Machine’.
  2. Klik op ‘Selecteer reservekopieschijf’ of op ‘Voeg reservekopieschijf toe of verwijder schijf’.
  3. Selecteer een reservekopieschijf in de lijst en klik vervolgens op ‘Gebruik schijf’.
  4. Er wordt nu een reservekopie gemaakt.

Het maken van de eerste reservekopie kan lang duren, afhankelijk van hoeveel bestanden je hebt. Terwijl de reservekopie wordt gemaakt, kun je de Mac gewoon blijven gebruiken.

Nadat je Time Machine hebt geconfigureerd, wordt automatisch elk uur een reservekopie gemaakt van de laatste 24 uur, elke dag van de laatste maand en elke week van alle vorige maanden. Wanneer de reservekopieschijf vol is, worden de oudste reservekopieën verwijderd.

Mocht je er niet uitkomen of heb je nog op- of aanmerkingen laat hieronder een berichtje achter of neem telefonisch contact met ons op via 030-8781550.