Waarom doen we het? 

4-10 jaar oude, trage en kapotte MacBooks worden te vroeg afgeschreven, in de kast gelegd of zijn de reparatiekosten hiervan vaak onnodig, te duur en duren te lang. Dit is onnodig en zonde voor het milieu en je portemonnee.

Hoe doen wij dat? 

Door een 3-tal duurzame MacBook services.

1. Reparatie Services
Snelle & betaalbare reparaties van val- vocht- en stootschade, traagheid, crash, hack, virus en data recovery. Binnen 1 tot 3 dagen klaar. 2 jaar inruilgarantie. Ook verzekeringsrapport en second opinion.

2. Inruil Services
Je kapotte, afgeschreven of niet meer te repareren MacBook inruilen voor een sustainable of nieuwe MacBook. De inruilwaarde van je oude MacBook kan oplopen tot wel 900 euro.

3. Fairkoop sustainable MacBooks
Dit zijn betaalbare & duurzame MacBooks die gereviseerd zijn door Wajongers en jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een sustainable MacBook heb je al vanaf €347 met  2-3 jaar garantie.

Daarnaast begeleiden wij Wajongers naar hun (eerste) vaste baan via de Mac Academy (MacBook reparatie opleidingsprogramma).

Wat is Macleasy? 

Macleasy BV is een sociale onderneming die, m.b.v. Wajongers en jongvolwassenen met een taalachterstand ervoor zorgen dat jouw trage, gecrashte, kapotte of afgeschreven MacBook nog 4-10 jaar veilig gebruikt kan worden voor studie, werk of eigen bedrijf. Dit doen wij door duurzame MacBook Services: Fairkoop, Advies, Inruil & Reparatie.

Waar staan we voor?

Samenwerken, duurzaamheid en circulair maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen staan bij ons centraal. Wij zetten ons in voor duurzaam omgaan met Mens, MacBook en Milieu (people-product-planet). 

Wat is ons doel? 

Door de levensduur van MacBooks te verlengen kan iedereen zich een MacBook veroorloven, dragen we met zijn allen bij aan een schoner milieu en helpen we jongvolwassenen uit de Wajong. 

Triple win 

In je eentje kom je ver, maar samen bereik je meer! Met deze gedachte werken wij samen met scholen, bedrijven, professionals en studenten. Wij geloven in triple win. Door korte lijnen leveren we snelle services en kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Erkend leerbedrijf 

Als erkend leerbedrijf voldoen wij o.a. aan de volgende voorwaarden:

1. Wij bieden de studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.

2. Wij stellen een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hij maakt tijd, ruimte en middelen vrij om als praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren en de student zijn PTA (Passie, talent en ambitie te ontdekken).

3. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de volgende opleidingen: ICT,
Marketing/communicatie, Servicemedewerker en Evenementen.

Mac Academy

Dit is Mac opleidingsprogramma van Macleasy BV.  Met de Mac Academy begeleiden we Wajongers naar hun eerste vaste baan en bieden we werkplekleren, stageplekken en projecten in samenwerking met  ROC Midden Nederland en MBO Utrecht. 

Onder begeleiding van Apple Certified Support Professionals worden jongeren opgeleid om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren rondom het adviseren, onderhouden, upgraden en repareren van een MacBook.

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door o.a. donaties van bedrijven en particulieren van hun – verouderde – Macbooks, iMacs en Mac Mini’s.

WhatsApp chat